Kanovaren

Schoolreisjes voor het voortgezet onderwijs

Kanovaren

Plonzende peddels en opspattend water, enkele ingrediënten voor een avontuurlijke kanotocht. Ideaal als schoolreisje!
Midden in de natuur plonzen de peddels in het water en spat het water per ongeluk in de boot. Ga op ontdekkingstocht over rivier de Dommel van Borkel naar Valkenswaard. Een avontuurlijke kanotocht voor scholen waarbij droog blijven niet gegarandeerd is! Samen met nog 2 klasgenoten stap je in een open Canadese kano. Een erg leuk en voordelig schoolreisje!

Organisatie

De leerlingen verzamelen bij de evenementenlocatie ’t Boothuys aan de Molenstraat in Valkenswaard. Vervolgens brengt Rofra de leerlingen naar de kano opstapplaats. Na een duidelijke instructie waar onder andere veiligheid, peddeltechniek en aandacht voor het milieu aan de orde komen, varen de leerlingen per 3 in een open Canadese kano.

Elke dag van het jaar kun je in de kano stappen. Op bijna elk hele uur tussen 10.00 uur en 15.00 uur word je vanaf het eindpunt van de kanotocht met de bus stroomopwaarts gebracht naar het beginpunt van de kanotocht.

Tijdsduur: Gemiddeld 2,5 uur
Min. aantal personen: 25

Kanovaren

 • Incl. busvervoer naar de kano-opstapplaats
 • Instructie over peddeltechniek, veiligheid en het milieu
 • Per 3 leerlingen in een open Canadese kano
 • Begeleiding tijdens kanotocht door begeleiders/docenten van school

Aanvangstijden dagelijks:

Borkel en Schaft – Valkenswaard, 8 km (circa 2,5 uur varen):
10.00 uur – 11.00 uur – 12.00 uur – 13.00 uur – 14.00 uur – 15.00 uur

Voor scholen kunnen er soms ook uitzonderingen op de vaste starttijden gemaakt worden. 

Prijzen

10 t/m 24 pers. 25 t/m 50 pers.51 t/m 100 pers.101 t/m 150 pers.vanaf 151 pers.
Kanotocht scholen 8 km (3 personen per kano)€ 13,00€ 12,00€ 11,00€ 10,00€ 9,00
Huur spatwaterdichte ton
gratis
gratis
gratis
gratisgratis
Huur zwemvestgratisgratisgratisgratisgratis

Alle prijzen zijn per persoon en inclusief BTW en verplichte standaard ongevallenverzekering.

Tips

 • Voor een compleet dagprogramma kun je dit voordelig schoolreisje ideaal combineren met een stoere survival of een ludieke zeskamp.
 • Sluit het schoolreisje af met een gezellige barbecue. Deze barbecue is samengesteld speciaal voor scholieren.

Opmerkingen

 • Voor leerlingen die niet kunnen zwemmen zijn zwemvesten verplicht en gratis verkrijgbaar. Ook bagagetonnen zijn verkrijgbaar.
 • Wij adviseren om waardevolle spullen thuis te laten. Draag kleding die nat mag worden, liever geen slippers en neem een handdoek mee. Ook is een setje reservekleding en anti-muggenspray aan te raden. Eventuele bagage kan bij Rofra in bewaring worden gegeven.
 • De lange tocht vanaf Neerpelt (15 km) raden wij niet aan voor leerlingen onder de 16 jaar. Wil je toch een dagprogramma dan kun je beter kiezen voor een van onze combi arrangementen zoals bijvoorbeeld het Kano & Paintball arrangement.
 • Dankzij onze TÜV certificering bent je voor je schooluitje bij Rofra aan het goede adres. Elk jaar worden we gecontroleerd op veiligheid. Voor onze instructeurs en voor alle materialen worden logboeken bij gehouden.
 • Leraren, docenten en/of begeleiders zijn vrij van betaling, met een maximum van 1 begeleider per 15 leerlingen.

Jullie zijn van harte welkom!

Hebben we je interesse gewekt en wil je graag een keer vrijblijvend kijken of wij de juiste partij zijn voor jullie jaarlijks terugkerend schoolreisje? Dan ben je natuurlijk van harte welkom! Je kunt ons bellen op 040 – 204 25 93  of mailen naar info@rofra.nl. Graag tot ziens!