Kanovaren

Schoolreisje basisonderwijs

Kanovaren voor scholen

Plonzende peddels en opspattend water, enkele ingrediënten voor een avontuurlijke kanotocht. Ideaal als schoolreisje!
Midden in de natuur plonzen de peddels in het water en spat het water per ongeluk in de boot. Ga op ontdekkingstocht over rivier de Dommel. Kanovaren voor scholen waarbij droog blijven niet gegarandeerd is! Samen met nog 2 klasgenootjes stap je in een open Canadese kano. Per kano krijg je twee peddels mee.

Organisatie

De leerlingen verzamelen bij ’t Boothuys aan de Molenstraat 203a. Vervolgens brengt Rofra hen met de bus naar de kano opstapplaats in Borkel. Na een instructie over peddeltechniek, veiligheid en aandacht voor het milieu gaan de leerlingen onder begeleiding van school per 3 in een open Canadese kano varen. Leerlingen en/of begeleiders die niet in het bezit zijn van een zwemdiploma, zijn verplicht een zwemvest te dragen. Het eindpunt van de kanotocht is weer bij de Venbergse Watermolen. Vanuit hier is het 300 meter terug wandelen naar ’t Boothuys. Willen jullie gebruik maken van kleedkamers en douches dan kan dit bij het Boothuys, gelieve dit wel vooraf aan te geven.

Tijdsduur: Gemiddeld 2,5 uur
Min. aantal personen: 10

Kanovaren

  • Incl. busvervoer naar de kano-opstapplaats
  • Instructie over peddeltechniek, veiligheid en het milieu
  • Per 3 leerlingen in een open Canadese kano
  • Begeleiding tijdens kanotocht door begeleiders/docenten van school

Aanvangstijden dagelijks

Borkel en Schaft – Valkenswaard, 8 km (circa 2 uur varen):
10.00 uur – 11.00 uur – 12.00 uur – 13.00 uur – 14.00 uur – 15.00 uur

Prijzen

10 t/m 24 pers. 25 t/m 50 pers.51 t/m 100 pers.101 t/m 150 pers.vanaf 151 pers.
Kanotocht scholen 8 km (3 personen per kano)€ 13,00€ 12,00€ 11,00€ 10,00€ 9,00
Huur spatwaterdichte ton
(1 per reservering t/m 10 personen)
gratis
gratis
gratis
gratis
gratis
Huur zwemvest
gratis
gratis
gratis
gratis
gratis

Alle prijzen zijn per persoon en inclusief BTW en verplichte standaard ongevallenverzekering.

Tip

Opmerkingen

  • Voor leerlingen die niet kunnen zwemmen zijn zwemvesten verplicht en gratis verkrijgbaar. Ook bagagetonnen zijn verkrijgbaar (1 per 10 personen).
  • Wij adviseren om waardevolle spullen thuis te laten. Draag kleding die nat mag worden, liever geen slippers en neem een handdoek, een setje reservekleding en anti-muggenspray mee. Voor de brildragers adviseren wij een brillenkoordje. Eventuele bagage kan bij Rofra in bewaring worden gegeven.
  • De lange tocht vanaf Neerpelt (15 km) raden wij niet aan voor leerlingen onder de 16 jaar. Wil je toch een dagprogramma? Dan kun je beter kiezen voor een van onze combi arrangementen zoals bijvoorbeeld Kano & Paintball of Kano & Sterrenslag. Maar het is ook mogelijk om zelf een combi arrangement samen te stellen.
  • Dankzij onze TÜV certificering ben je voor het schooluitje bij Rofra aan het goede adres. Elk jaar worden we gecontroleerd op veiligheid. Voor onze instructeurs en voor alle materialen worden logboeken bij gehouden.

Jullie zijn van harte welkom!

Hebben we je interesse gewekt en wil je graag een keer vrijblijvend kijken of wij de juiste partij zijn voor jullie jaarlijks terugkerend schoolreisje? Dan ben je natuurlijk van harte welkom! Je kunt ons bellen op 040 – 204 25 93  of mailen naar info@rofra.nl. Graag tot ziens!